Teamlead Fleet

Solliciteer nu

Teamlead Fleet

Ben jij gek op de combinatie (auto)techniek en duurzaamheid? Dan heb je jouw plek gevonden! Greenwheels is het slimste alternatief voor autobezit. Wij zoeken een Teamlead Fleet.

Full-time · Rotterdam

Voor ons groeiende wagenpark van bijna 3.000 auto’s zoeken we een Teamlead Fleet die ervoor zorgt dat elke auto netjes is onderhouden en klaar staat voor onze gebruikers. Heb je een scherp oog voor details, ben je sterk in het analyseren van data en opbouwen van relaties met leveranciers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Greenwheels is sinds 1995 voorloper op het gebied van autodeelmobilteit met een wagenpark van bijna 3.000 publiek beschikbare deelauto’s. We zullen niet zeggen dat er militaire precisie noodzakelijk is voor het beheren van een constant rijdende vloot maar we hebben wel geleerd dat het de nodige (logistieke) uitdagingen met zicht meebrengt. Planning en communicatie zijn cruciaal. Iedere dag leren we en zien we nieuwe kansen om onze processen verder te optimaliseren. Dat doen we niet alleen, maar met onze collega’s en onze community van loyale gebruikers.

Wat ga je doen Teamlead Fleet?

 • Wagenparkbeheer: Je bent verantwoordelijk voor de operationele inzetbaarheid en technische staat van onze deelvloot.

 • Aansturing Team Fleet: Dagelijks stuur jij gebaseerd op onze operationele KPI's, data en status van de vloot het team aan. Je coacht en motiveert jouw team om de beste prestaties te leveren en verantwoordelijkheden goed te verdelen. Je team bestaat uit twee fleetmanagers (Sebastiaan en Iwan) en een buitendienst van fleetcheckers plus flexibele schil. Je rapporteert aan Rick, onze COO.

 • Procesoptimalisatie: Je draait ook een deel van je tijd mee in de dagelijkse operatie om zo verbeterpunten te identificeren en actie te ondernemen waar nodig. Werkt iets omslachtig of ingewikkeld? Dan gaan jouw handen jeuken om het direct te verbeteren.

 • Budgetverantwoordelijkheid: Auto’s zijn niet goedkoop, sterker nog, ze zijn duur. Jij zorgt ervoor dat we binnen het vastgestelde budget blijven en optimaliseert waar nodig. Jouw rol is cruciaal in het effectief beheren en reduceren van de kosten, zonder in te leveren op kwaliteit en service.

 • Leveranciers relatie en contracten: Je onderhoudt relaties met onze leveranciers en houdt de contracten (SLA's) in de gaten met als resultaat dat fleetmanagers en collega’s effectief met ze samenwerken.

 • Inkoop en samenstelling wagenpark: Jij zorgt voor een representatief wagenpark waar dagelijks duizenden Greenwheels-rijders zorgeloos mee op pad kunnen.     

Ben jij the one?

We hebben als Greenwheels natuurlijk ook wensen voor onze Teamlead Fleet. Onze ideale kandidaat:  

 • Bewezen ervaring binnen de autowereld of fleetmanagement;

 • Een proactieve houding en een sterke drive om processen te verbeteren;

 • Gaat een dataprobleem niet uit de weg, sterker nog, vindt het fijn om analyses te bekijken en daarna hierop door te werken;

 • Je houdt van problemen oplossen en beslissingen maken;

 • Affiniteit met techniek en duurzaamheid;

Bonus: 

 • Ervaring als teamleader of in een leidinggevende, aansturende rol.

 • Geen auto bezitten 😉. 

Wat bieden wij?

1. Een goed salaris 3.500 - 5.300

2. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

3. Uitstekende pensioenregeling

4. 28 vakantiedagen (bij 40 uur) met mogelijkheid tot 10 bijkopen.

5. Gratis toegang tot onze fitnesszaal

6. Korting op Greenwheels tarief

7. Flexibiliteit in werkplek en werktijden

8. Werkplek met gezellig collega's in hartje Rotterdam

9. Diverse opleidingsmogelijkheden

10. WFH vergoeding en volledige reiskostenvergoeding met het OV.

11. Een wagenpark van 2.800 auto's die voor je klaarstaan

Over Greenwheels

Steden leefbaarder maken, dat is wat we doen. En daar werken we bij Greenwheels elke dag hard aan. Voor elke Greenwheels-auto verdwijnen 14 andere auto's van straat, hiermee creëren we ruimte in onze steeds drukker wordende steden. Wij weten dat je niet per se een auto hoeft te bezitten om er toch gemakkelijk gebruik van te kunnen maken.

We groeien harder dan ooit, we bereiken steeds meer mensen met onze duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. En onlangs zijn we benoemd tot een van de meest inspirerende organisaties van 2022. We zijn een informele organisatie in hartje Rotterdam, waar het elke dag Casual Friday is. De Rotterdamse cultuur zie je terug in onze organisatie. We houden van korte lijnen en zijn pragmatisch.

Procedure

Onze sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 • een korte get-to-know

 • 1e sollicitatiegesprek

 • Online persoonlijkheid en vaardighedentest

 • 2e sollicitatiegesprek

Vragen?

Ben je enthousiast geworden maar heb je nog een vraag? Neem dan contact op met je toekomstige collega en P&C Manager Judith Engberts via judith.engberts@greenwheels.nl.

Wil je gelijk solliciteren? Klik op "Solliciteer nu" 👇 en we komen z.s.m. met je in contact! Wij vinden je motivatie voor de functie en onze organisatie heel belangrijk, dus vergeet deze niet mee te sturen!

Beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk.